fbpx

Bedre nattesøvn: 7 tips til at få en god nattesøvn

Bedre nattesøvn: 7 tips til at få en god nattesøvn

Sov godt! Det er noget de fleste af os gerne vil, men ikke altid har det nemt med. Derfor har vi samlet 7 tips til, hvordan du kan få en bedre nattesøvn. Mange af disse råd er baseret på viden om, hvordan din krop og hjerne fungerer i løbet af natten. Så læs med og find ud af, hvad der virker for dig!

Hvordan skal sengen være?

Når du skal have en god nattesøvn, er det vigtigt, at din seng og dit sengetøj er komfortable. Det betyder blandt andet, at madras, pude og dyne er af den rigtige kvalitet. Det giver dig de bedste betingelser for at sove godt, så du kan få en frisk start på dagen bagefter.

Ingen telefon i soveværelset

Det er vigtigt at slukke for telefonen og alle andre elektroniske enheder, når du skal sove. De kan være med til at forstyrre din søvn og gøre det svært for dig at falde i søvn. Derfor bør du have et sted, hvor du kan lade dem ligge hen om aftenen – helst et andet rum end soveværelset.

Mindst 8 timers søvn

Det er vigtigt at få nok søvn. Det gælder både for de voksne, men også for børnene. En god tommelfingerregel er, at du bør have mindst otte timers søvn hver nat. Så kan din krop restituere sig tilstrækkeligt imellem dine aktive perioder om dagen og dermed ikke bliver træt allerede i løbet af eftermiddagen!

Undgå alkohol inden sengetid

Alkohol virker som en slags sovepille. Det kan få dig til at sove mere, når du har drukket det – men kvaliteten af din søvn er ikke god. Derfor bør man undgå alkohol inden sengetid for at få en bedre nattesøvn og dermed mærke mindre træthed om morgenen efter!

Undgå koffein om aftenen

Kaffe og te indeholder stoffer, som påvirker dit nervesystem og giver dig energi. Derfor bør du helst undlade at drikke kaffe eller te om aftenen, hvis du vil have en bedre nattesøvn.

Undgå søde drikke om aftenen

Der er mange sukkerholdige drikke i supermarkederne. De fleste af dem indeholder store mængder sukker og stoffer, der giver dig mere energi – også selvom de kan være guf for smagen! Dette kan være med til at gøre det svært at falde i søvn senere hen på aftenen – især hvis det bliver sent før du går i seng.

Giv din krop en time til at slappe af inden sengetid

Det kan være svært at falde i søvn, hvis du går direkte fra arbejde eller skole til sengetid. Derfor bør man give kroppen en time til at slappe af inden sengetid. Det kan for eksempel være ved at læse en bog, have et varmt bad eller ligge og slappe af på sofaen.

BEDST I TEST OG PRIS!

🥇 Musclepain massagepistol

musclepain massagepistol